TESOL sertifikası, başka ülkelerdeki insanlara İngilizce öğretmek istiyorsanız, muhtemelen TESOL terimi ile karşılaşmışsınızdır. Bu terim , başka dilleri konuşanlar için İngilizce öğretimi anlamına gelir .

“TESOL Sertifikası“ Nedir?

TESOL ve TEFL sertifikaları , anadili İngilizce olmayan kişilere İngilizce öğretmek için dünya çapında en yaygın olarak tanınan sertifika programlarıdır.

Bu iki tür sertifikasyon çok benzer olsa da, ikinci dili İngilizce olan bir ülkede İngilizce öğretirken, TEFL, İngilizce konuşulmayan bir ülkede İngilizce öğretmektir. Bununla birlikte, başvurduğunuz çoğu pozisyon sertifikalardan birini diğerine eşdeğer olarak kabul edecektir.

Eğitimden geçtikten ve sertifikaya sahip olduktan sonra, ESL‘yi tüm dünyaya çeşitli biçimlerde öğretmeye başlayabilirsiniz.

İlkokul sınıflarındaki küçük çocuklara İngilizce öğretmekten başlayarak, aksanlarını mükemmelleştirebilirsiniz. ESL öğretmenleri 21. yüzyılda İngilizceyi kolaylaştırmak için her yerde yoğun talep görüyor.

Sınıf İçi TESOL Sertifikası

Çevrim içi eğitimin aksine sınıf için TESOL sertifikasının en büyük avantajı, bir sınıf ortamında pratik deneyimler kazanabiliyor olmanızdır. Bir sınıfta İngilizce öğretmenliği pratiği yapma fırsatı yakalarken, öğrenciler ile iletişim kurmayı da sağlıyorsunuz.

Bu tür TESOL / TEFL eğitimi, öğrencilerle rahatça çalışmanıza yardımcı olabilir. Örneğin, Çin’de bir ESL öğretmenliği planlıyorsanız, bir öğretmenlik işi bulmayı çok daha kolay hale getirebilirsiniz.

Yurt içinde sertifika almanızı sağlayacak birçok eğitim programı vardır. Bu eğitilere katılarak profesyonel eğitim görüp, TOSEL sertifikanızı alabilirsiniz.

Çevrim içi TESOL Sertifikası

Sınıf içi derslerin aksine, çevrim içi ortamın en büyük yararı pratikliktir. TESOL / TEFL sertifikanızı çevrim içi olarak almak, dünyanın her yerine uzaktan eğitim avantajını sağlıyor, Boş zamanlarınızda eğitimi tamamlamanıza olanak sağlıyor.

Anlaşılır bir şekilde, çevrim içi eğitim programları almak, sınıf içi eğitimden daha ekonomiktir. Fakat öğrendiğiniz içeriğin kalitesi asla değişmez. Çünkü birçok TESOL eğitim programı her iki formatta da aynı müfredatı sunar.

TESOL Sertifikasyon Masrafları Ve Gereksinimleri

Belirtildiği gibi, çevrim içi kurslar, daha uygun fiyatlı bir seçenektir. Sınıf içi kurslar birkaç bin dolara mal olabilirken, çevrim içi kurslar size birkaç yüz dolara mal olacaktır.

Farklı TESOL / TEFL programlarının birçok fiyat farklılığı vardır. Bu yüzden bütçenize uygun birçok farklı sertifika seçeneğini araştırmaya zaman ayırmalısınız.

İşin parlak tarafı, TESOL sertifikasına sahip olduğunuzda, dünyanın herhangi bir yerinde maaşlı bir öğretim pozisyonunda çalışabilir ve bu parayı hızla geri kazanabilirsiniz.

TESOL sertifikasyon gereklilikleri en az 120 saat eğitim içermektedir. Eğer Uzmanlaşmayı planlıyorsanız, çoğu programda bu temel gereklilik olan 6 ders saati bir kez daha tekrarlanmaktadır.

Çevrim içi kurslar, zamanınıza göre saatleri tamamlamanıza izin verirken, sınıf içi kurslarda genellikle bir aylık bir eğitim süresi boyunca dersler verilir.

Sertifikayı artık nasıl alacağınızı daha iyi anladığınıza göre , yurtdışına çıkıp İngilizce öğretme hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. TESOL sertifikasyon programlarını incelemeyi, maliyetini ve  gereklilikleri üzerinde araştırma yapmayı unutmayın.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir