Würzburg Julius Maximilians Üniversitesi – İng: University of Wurzburg, Alm: Julius-Maximilians-Universität Würzburg – bir araştırma üniversitesi olup 1402’de kurulmuştur. Bu özelliği ile Almanya’daki en eski eğitim kurumlarından biridir. 1415 – 1582 yılları arasında hizmet vermemiştir. II. Dünya Savaşı’ndan sonra hasar gören birçok fakülte binası onarılmıştır, hukuk fakültesi de onlardan biridir.
Würzburg Üniversitesi’nde araştırmalarını yapmış, Nobel Ödüllü bilim adamları;
- 1901 Wilhelm Conrad Röntgen (Fizik)
- 1902 Emil Fischer (Kimya)
- 1907 Eduard Buchner (Kimya)
- 1919 Johannes Stark (Fizik)
- 1922 Wilhelm Wien (Fizik)
- 1935 Hans Spemann (Medicine)
- 1985 Klaus von Klitzing (Fizik)
- 1988 Hartmut Michel (Kimya)
- 2008 Harald zur Hausen (Tıp)
Würzburg Üniversitesi ile bağlantılı Nobel Ödüllü bilim adamları;
- 1903 Svante Arrhenius (Kimya)
- 1909 Ferdinand Braun (Fizik)
- 1914 Max von Laue (Fizik)
- 1920 Walther Hermann Nernst (Kimya)
- 1930 Karl Landsteiner (Tıp)
Würzburg şehri
Würzburg, 125.000 nüfusu ile Bavyera eyâletinin beşinci büyük şehridir. Şehrin tarihi 1400 yıl öncesine dayanmaktadır. 1895 yılında Wilhelm Conrad Röntgen, X-Işını elektromanyetik dalgaları (Röntgen Işınları) Würzburg’da keşfetmiştir. Keşfin yapıldığı yer Röntgenring caddesinde şu an müzedir. Şehir, II. Dünya Savaşı’nda 17 dakika süreli yoğun bombalamadan sonra %90 hasar görmüş, kentin kiliseleri, katedralleri ve diğer anıtların tümü ağır hasarlı ya da yıkılmış ve 5000’in üzerinde insan hayatını kaybetmiştir. 1970 yılına kadar şehrin yeniden imarı sürmüştür. 1991 yılında Almanya’da ilk hızlı tren hattı (ICE) Würzburg-Hannover arasında hizmete girmiştir. Würzburg bugün yönetim şehri olarak bilinir. Üniversiteden sonra şehrin önemli işverenleri “Brose Automotive Parts ve Koenig & Bauer’dir. Şehir aynı zamanda Silvaner üzümlerinden yapılan Franken şaraplarının da başkentidir.
Würzburg Üniversitesi Üniversitesi Lisans ve Yüksek Lisans Bölümleri
|
|
Lisans İçin Başvuru Şartları
Almanya’da lisans eğitimi için başvuracak olan öğrencilerin LYS sınavına girmeleri ve sınav sonucunda herhangi bir 4 yıllık üniversitede eğitim almaya hak kazanmış olmaları gerekmektedir. Sınav sonucunda yerleştirildiğiniz üniversite devlet üniversitesi ya da vakıf üniversitesi olabilir. KKTC üniversiteleri de bu kapsamda kabul görmektedir. Açık öğretimde ise ilk 2 yılı başarı ile bitirildikten sonra ancak 3. sınıfta geçiş yapılabilir. Sınav sonucu 2 yıl süreyle geçerlidir ve bu süre zarfında başvuru yapılabilmektedir. ÖSYM tarafından yerleştirildiğiniz bölüme, yada aynı puan türüyle alım yapan herhangi bir diğer bölüm için üniversite kayıt başvurusu yapabilirsiniz.